1. Šis tinklalapis naudoja slapukus. Tęsdami būvimą šiame tinklalapyje, jūs patvirtinate, jog sutinkate priimti slapukus. Sužinoti daugiau.

MySQL [PAMOKA] MySQL serverio paleidimas

Diskusija 'Serverio kūrimo pamokos' skyriuje nuo Spartak, Rugpjūtis 21, 2012.

  1. Spartak

    Spartak Narys

    Užsiregistravęs:
    Liepa 4, 2012
    Pranešimai:
    134
    Taškai už trofėjus:
    26
    Vietovė:
    Klaipėda
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +1 / 0 / -0
    ĮŽANGA:
    Šiandiena parodysiu jums, kaip reikia pajungti „SAMP“ serverį, jeigu jis surištas su „MySQL“ duomenų bazę. Daugelis iš jūsų naujokai, galvoja, jog tai itin sudėtingas procesas, bet kol nebandęs jo - nepasakysi jog lengva. Asmeniškai aš, išmokau labai greitai, nes nematau nieko sudėtingo, todėl ir sukūriau būtent jums, manau po šios pamokos, forume dings klausimai, tokie kaip: „Kaip įjungti serverį, jeigu jis surištas su MySQL?“ ir kitu panašiu klausimu, tad pradėkime!

    1. Atsisiunčiame nauja versija XAMPP. http://sourceforge.net/projects/xampp/files/XAMPP%20Windows/1.8.0/xampp-win32-1.8.0-VC9-installer.exe/download

    2. Atidarome mūsų installer'į, bei darome pagal kitus nurodymus.
    2.1 Pasirenkame kalba - English.
    2.2 Išmeta error'ą. Spaudžiate Next.
    2.3 Spaudžiame Next.
    2.4 Pasirenkame, jog visi failai siųstu į c:/xampp.
    2.5 Štai atsidariusiame lange matome options. Nuimkite varnelė nuo Create an Apache Friends XAMPP folder in start menu.

    P.S Kartais būna, jog įjungiant XAMPP programėle išmetamas error'as dėl port'ų. Viso to kaltė yra - Skype, ir kitu panašiu programų. Prieš įjungiant, paprastai išjunkite Skype.

    3. Baigiant instaliavimui, spaudžiate Finish, ir įjunkite pačia programa. ( XAMPP )
    3.1 Atsidariusiame lange matome daug mygtuku, bei programų pavadinimus. Mums reikės įjungti Apache, bei MySQL.
    3.2 Spaudžiame pirmuosius Start'us. Iš pradžiu įjunkite viena programėle, pavyzdžiui: Apache. Palaukite, kol apačioje parašys jog sėkmingai įjungtas, vėliau tik spauskite antrąjį Start.

    Viskas, su XAMPP programėle baigta. Jos neišjunkite nes bus reikalinga prieš įjungiant serverį.

    4. Dabar, mums reikia Navicat Premium programėles. Kol kas duodu tik trial'o versiją, nes pats neradęs pilnosios. Jeigu rasiu - būtinai įdėsiu čia.
    4.1 Einame į http://www.navicat.com/download/download.html ir parsisiunčiame naujausia versiją iš Location 1.
    4.2 Atsisiuntė programa, įjunkite installer, ir siekite programos nurodymais.
    4.3 Baigiant instaliavimui, atsidarykite ją.

    5. Pasiimkite trial versiją.
    5.1 Spaudžiame File>New Connections>MySQL
    [​IMG]
    Štai, atsirado toks langelis. Nustatymai:
    5.3 Connection Name: Tai bus prisijungimo vardas, įrašykite jūsų skripto vardą, aš rašyčiau: unknownModeAdmin
    5.4 Host Name/IP Adress, User Name, Port nieko nekeičiate.
    5.5 Slaptažodi galite įrašyti galite palikti tuščiu. Priklauso nuo to, ar jūs įvedėt slaptažodi savo skripte, ar palikote tuščią vietą.

    6. Taigi atsirado Connectios sąraše mūsų sukurtas prisijungimas, dabar tame lange, kur yra parašytas mūsų connection'as, paspauskite ant jį du kartus, atsiranda database'ai. Jų trinti - NEREIKIA!
    6.1 Vėliau spaudžiate antrų "mausų" ant jūsų connection'o, ir pasirenkate "New database..."
    [​IMG]
    Atsirado štai toks langelis. Jo nustatymai:
    Jame įrašote tik database'o vardą, o visa kitą paliekate tuščių.
    6.2 Vėliau refreshinate jūsų sukurta connection'ą. Atsirado jūsų database'as. Ant jo spaudžiate antrų "mausų" ir spaudžiate "Execute SQL file...".
    [​IMG]
    6.3 File lauke pasirinkite jūsų: pavadinimas.sql failą, bei paspauskite Start.
    6.4 Refreshinate, atsirado table. Jų trinti irgi negalima.

    PABAIGA:
    Štai ir viskas, ar pastebėjote kažko itin sudėtingo šitoje pamokoje ? Turbūt atsakymas - ne! Manau jums, tai užtruktu nuo dešimties iki penkiolikos minučių.

    KLAIDOS:
    Jeigu radote šioje pamokoje klaida, parašykite apie klaida šioje temoje, arba asmenine žinute.

    Pamokos autorius: Spartak.​
     
    • Naudingas Naudingas x 1
  2. Vadim95

    Vadim95 Narys

    Užsiregistravęs:
    Rugpjūtis 31, 2011
    Pranešimai:
    194
    Taškai už trofėjus:
    66
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Vilnius
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Ats: [PAMOKA] MySQL serverio paleidimas

    Pamoka sauni, nes daug kas is naujoku klausia kaip tai padaryti, bet jeigu neklystu yra tokia pamoka jau cia.
     
  3. Spartak

    Spartak Narys

    Užsiregistravęs:
    Liepa 4, 2012
    Pranešimai:
    134
    Taškai už trofėjus:
    26
    Vietovė:
    Klaipėda
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +1 / 0 / -0
    Ats: [PAMOKA] MySQL serverio paleidimas

    Jeigu kalbi apie Raimis_R, tai ten surišimas, be to per phpmyadmin reikia sukūrti database, aš naudoju - Navicat, palengvina iš tikrųjų. Be to, dėkui. ; )
     
  4. BaubaS

    BaubaS Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 29, 2011
    Pranešimai:
    793
    Taškai už trofėjus:
    163
    Vietovė:
    Alytus
    Įvertinimai:
    +29 / 0 / -0
    Ats: [PAMOKA] MySQL serverio paleidimas

    Dar su premium, trialais zaist.. Atsisiunti xampp ir rami galva.
     
  5. NiKeZ

    NiKeZ Naujas narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 14, 2012
    Pranešimai:
    1
    Taškai už trofėjus:
    11
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Nebaigta pamoka kažkokia.... Nes jei darysi GM tau vistiek nepavyks paleist...
     
  6. Arnold

    Arnold Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Spalis 12, 2012
    Pranešimai:
    59
    Taškai už trofėjus:
    108
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Pasvalys
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +6 / 0 / -0
    Xamp man nepaleidžia apache krč.. ir nepasileidžia servas. Man tokia bėda,turiu GM su MYSQL bet man neveikia patestint ką reikia daryt,kad eitu?
     
  7. mantikas789

    mantikas789 Naujas narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 27, 2013
    Pranešimai:
    1
    Taškai už trofėjus:
    1
    Lytis:
    Vyras
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    man kazkodel nieko nesigavo
     
  8. Ernis456

    Ernis456 Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 16, 2011
    Pranešimai:
    303
    Taškai už trofėjus:
    143
    Lytis:
    Vyras
    Įvertinimai:
    +44 / 0 / -0
    Skaityk viska nuo pradžių tik šį kartą atidžiau arba naudok google.lt
     
  9. 4Ever

    4Ever Naujas narys

    Užsiregistravęs:
    Rugsėjis 1, 2012
    Pranešimai:
    9
    Taškai už trofėjus:
    11
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Šilalė
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Skype:
    O kur rasti pass ka irašyti esančiam gm'e

    #define MySQL_HOST "localhost" //localhost
    #define MySQL_USER "?"
    #define MySQL_PASS "?"
    #define MySQL_DATA "?"
     
  10. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Taigi per localhostą kaip susikuri DB, tai nereikia versti slaptažodžio.
    #define MySQL_HOST "localhost"
    #define MySQL_USER "root"
    #define MySQL_PASS ""
    #define MySQL_DATA "TavoDB"

    O jeigu sukuri vartotoją ir priskiri slaptažodį, tai dar suvedi ten slaptažodį.
     
  11. 4Ever

    4Ever Naujas narys

    Užsiregistravęs:
    Rugsėjis 1, 2012
    Pranešimai:
    9
    Taškai už trofėjus:
    11
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Šilalė
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Skype:
    Ačiū pastebėjau tai o pvz aš užsireginu serverija ir kodėl man neina į VVP ijeit su užregintu nick
    sfrc.us.lt
    gal ka blogai instalevau padariau

    /lib/sql.php

    irašiau serverio ftp kiek suprantu
    PHP:
    <?php
    $connect = mysql_connect("localhost", "root", "");
    $select = mysql_select_db("test");
     
    ?>
    O į
    /inc/config.php

    PHP:
    <?php
    // Sutvarkome header() funkciją
    ob_start('ob_gzhandler');
     
    // Pradedame sesija
    session_start();
     
    // MySQL duomenų bazės nustatymai
    $config->Host = 'localhost';
    $config->User = 'sfrc_mysql';
    $config->Pass = '*******';
    $config->DB  = 'sfrc_mysql';
     
    if(!isset($_SESSION['narys']))    $_SESSION['narys'] = 0;
     
    $con = mysql_connect($config->Host,$config->User,$config->Pass);
    if (!$con) die('<div class="errorbox">Nepavyko prisijungti prie duomenu bazes: '. mysql_error() .'</div>');
     
    mysql_select_db($config->DB, $con);
    ?>
     
    web mysql

    ar taip supratau ar privėliau nebutų dalyku? :D
     
  12. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Tai tu naudok vieną DB. Ta prasme jeigu turi VVP pajungęs ant to hosto mysql tai tu serverio failuose rašai jau nebe
    #define MySQL_HOST "sfrc.us.lt"
    #define MySQL_USER "sfrc_mysql"
    #define MySQL_PASS "*******"
    #define MySQL_DATA "sfrc_mysql"
     
  13. 4Ever

    4Ever Naujas narys

    Užsiregistravęs:
    Rugsėjis 1, 2012
    Pranešimai:
    9
    Taškai už trofėjus:
    11
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Šilalė
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Skype:
    Aš serverija turiu taip: gamemodes pawn.
    Čia ira localhost/phpmyadmin/ surašyti paleidžiant per pc xampp

    Kodas (text):
    #define MySQL_HOST "localhost"
    #define MySQL_USER "root"
    #define MySQL_DATA "test"
    #define MySQL_PASS ""

    VVP Faile /lib/sql.php


    PHP:
    <?php
    $connect = mysql_connect("localhost", "root", "");
    $select = mysql_select_db("test");
     
    ?>
    VVP > /inc/config.php
    Čia ira sfrc.us.lt mysql surašyti


    PHP:
    <?php
    // Sutvarkome header() funkciją
    ob_start('ob_gzhandler');
     
    // Pradedame sesija
    session_start();
     
    // MySQL duomenų bazės nustatymai
    $config->Host = 'localhost';
    $config->User = 'sfrc_mysql';
    $config->Pass = '*******';
    $config->DB  = 'sfrc_mysql';
     
    if(!isset($_SESSION['narys']))    $_SESSION['narys'] = 0;
     
    $con = mysql_connect($config->Host,$config->User,$config->Pass);
    if (!$con) die('<div class="errorbox">Nepavyko prisijungti prie duomenu bazes: '. mysql_error() .'</div>');
     
    mysql_select_db($config->DB, $con);
    ?>
     
  14. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Ne tu manęs nesupranti... Parašyk į skype: karoliuxx- padėsiu, nes tingiu labai aiškinti..
     
  15. Ernis456

    Ernis456 Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 16, 2011
    Pranešimai:
    303
    Taškai už trofėjus:
    143
    Lytis:
    Vyras
    Įvertinimai:
    +44 / 0 / -0
    localhost - žodis atitinka IP adresą, vietoje kur jis yra parašytas. Parašai ant to hostingo, kur stovi VVP prie prisijungimų - prijungia, parašai kurnors ant serverio hostingo , bet duomenų bazė yra ant web hostingo todėl su localhost neprijungia , nes localhost atitinka serverio hostingo IP, o tau reikia web hostingo IP norint prisijungti. Dar vienas dalykas, daugelis web hostų nepalaiko prisijungimų iš išorės, tai yra jeigu duomenų bazė bus ant us.lt ( man atrodo šis nepalaiko) tu neprisijungsi prie jos iš jokio hostingo. Tikiuosi supratai.
     
  16. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Padėjau jau jam. Jeigu nori, kad leistų iš kito IP prisijungti prie tos duomenų bazės tai reikia pridėti "%" toje DB.
     
  17. Ernis456

    Ernis456 Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 16, 2011
    Pranešimai:
    303
    Taškai už trofėjus:
    143
    Lytis:
    Vyras
    Įvertinimai:
    +44 / 0 / -0
    Laaabai daug hostingų po keleta SMS litų nepalaiko tokių prisijungimų :) Vos keletas palaiko.
     
  18. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Na kiek žinau tai tophost, 24host, us, ipp palaiko. Va turėjau neseniai serveriai tai va tas nepalaiko.
     
  19. Initas

    Initas Aktyvus narys

    Užsiregistravęs:
    Kovas 31, 2013
    Pranešimai:
    12
    Taškai už trofėjus:
    161
    Lytis:
    Vyras
    Įvertinimai:
    +0 / 0 / -0
    Man nepavyksta 6.2 punktas, negaliu paspaust to, ką liepia čia, pilkas yra ir negaliu paspaust..
     
  20. .Karolis

    .Karolis Narys

    Užsiregistravęs:
    Balandis 2, 2013
    Pranešimai:
    168
    Taškai už trofėjus:
    78
    Lytis:
    Vyras
    Vietovė:
    Kaunas
    Pradžios puslapis:
    Įvertinimai:
    +33 / 0 / -0
    Čia puse net neriekia daryti..
     

Dalintis šiuo puslapiu

Kraunama...